Valaisimet – kuinka valita oikeat valaisimet kotiisi

7. lokakuun 2022

Lampuilla on erittäin tärkeä rooli sisäilmaston kannalta. Ne voivat muuttaa koko huoneen tunnelman ja ilmapiirin, joten on tärkeää valita tilaan sopivat lamput. Valaisimia valittaessa on syytä pitää mielessä muutamia asioita:

  • Valaisimen sijainti: Valaisimet voidaan sijoittaa moniin eri paikkoihin huoneessa. Mieti, missä tarvitset eniten valoa, ja sijoita lamppu sen mukaisesti.
  • Valaisimen tyyppi: Valaisimia on monia erilaisia saatavilla, joten on tärkeää valita tarpeisiisi sopiva.
  • Harkitse valaisimen käyttötarkoitusta. Onko se tarkoitettu lukemiseen? Rentoutumiseen? Työskentelyä varten?

Markkinoilla on saatavilla monenlaisia lamppuja, joten on tärkeää tehdä tutkimusta ennen ostopäätöstä. Pienellä harkinnalla voit löytää täydelliset lamput, jotka parantavat sisäilmastoa.

Valaisimia on paljon, ja voi olla houkuttelevaa valita yksi valaisin vain ulkonäön tai hinnan perusteella. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lamppu ei ole sama asia kuin valaisin. Lamppu on vain astia, jossa on lamppu, kun taas valaisin on varsinainen valonlähde. Valaisinta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon, minkä tyyppistä lamppua haluat käyttää. LED-lamput ovat yhä suositumpia, sillä ne ovat energiatehokkaampia kuin perinteiset hehkulamput. Ne voivat kuitenkin joskus antaa kovempaa valoa kuin muunlaiset lamput. Jos haluat pehmeämpää valoa kotiisi, kannattaa valita lamppu, jossa on CFL- tai hal-lamppu.

On myös tärkeää ottaa huomioon valaisimen koko ja muoto. Jotkin valaisimet on suunniteltu pöydälle, kun taas toiset on tarkoitettu ripustettavaksi kattoon. Jos sinulla on rajoitetusti tilaa, kannattaa ehkä valita kompakti valaisin. Jos kuitenkin haluat antaa lausunnon, voit valita suuremman, koristeellisemman lampun. Valaisinta valittaessa ei ole olemassa yhtä ainoaa ratkaisua, joka sopii kaikille. Paras tapa löytää täydellinen lamppu kotiisi on kokeilla eri tyylejä ja katsoa, mikä sopii sinulle parhaiten. Oletko siis valmis valitsemaan valaisimet? Sitten voit ostaa niitä Nettilamppu.

Valaisimet – Valaistus on siksi tärkeä sisustussuunnittelussa

Valaistus on yksi sisustuksen tärkeimmistä osa-alueista. Huoneen valaistuksella voi olla suuri vaikutus tilan yleiseen tunnelmaan ja ilmapiiriin. Valaisimet, joissa on läpinäkyvät, esimerkiksi lasista valmistetut varjostimet, voivat tuottaa jopa kaksi kertaa enemmän valoa kuin valaisimet, joissa on tiiviit, suljetut, metallista valmistetut varjostimet. Jos haluat luoda valoisan, ilmavan tilan, esimerkiksi ruokapöydän yläpuolelle, valitse valaisimet, joissa on avoimet varjostimet. Jos kuitenkin haluat luoda intiimimmän tai viihtyisämmän ilmapiirin, suljetut varjostimet voivat olla parempi vaihtoehto. Kun valitset valaistusta olohuoneisiin, keittiöihin ja kylpyhuoneisiin, on tärkeää ottaa huomioon sekä toiminta että vaikutus.

Väärä lamppu voi saada huoneesi tuntumaan pienemmältä

Valaisimet ovat hyvä tapa lisätä valoa huoneeseen, mutta ne voivat myös saada tilan tuntumaan pienemmältä ja ahtaammalta. Jos olohuoneessa on paljon alaspäin suuntautuvia valaisimia, huone voi tuntua pienemmältä ja katto matalammalta kuin se todellisuudessa on. Tämä johtuu siitä, että valo ei kimpoile kunnolla kulmista ja pinnoista. Hyvä nyrkkisääntö on sekoittaa huoneeseen useita erilaisia lamppuja ja valaisimia yksinkertaisesti siksi, että huoneessa on usein useita toimintoja, jotka tarvitsevat erityyppistä valoa. Sitten olet valmis etsimään uusia valaisimia ja lamppuja kotiisi, seuraa vain artikkelin yläosassa olevaa linkkiä. Täältä löydät valaistuksen jokaiseen tarpeeseen, ja siksi löydät varmasti jotain makuusi sopivaa.